Machinarium

Machinarium 1.0

Puzzelen op een verre robotplaneet

VOOR

  • Prachtige graphics
  • Interessante puzzels
  • Plezante vertelling

TEGEN

  • Puzzels soms onlogisch

Excellent
9

Machinarium is een puzzelspel met een schattige robot in de hoofdrol. Met de kleine rakker los je puzzels op om verder te komen en de wereld te leren kennen.

Het verhaal in Machinarium is spaarzaam maar interessant: een intergalactisch vuilnistransport dumpt onderdelen op een planeet en een robothoofd wacht geduldig op jouw muisklik. Opdracht één: combineer een metalen lichaam en hoofd. Verdere puzzels variëren van het oppakken van voorwerpen tot het indrukken van knoppen en omzetten van hendels. De opdrachten zijn erg gericht op je zintuigen: let dus goed op de wereld om je heen.

Vind je Machinarium echt té lastig dan speel je via het menu een retro-minispelletje, met als beloning een getekende oplossing voor de obstructies in het scherm. Per level is tevens een hint op te roepen met een knop (het lichtpeertje). De besturing in Machinarium is intuïtief en behelst niet meer dan het tikken op de juiste voorwerpen in de buurt van de robot. Dat is soms lastig, omdat je eerst ergens naar toe dient te huppelen om op zaken te kunnen klikken. Ook zijn de puzzels niet altijd even logisch.

Machinarium is een digitaal kunstwerkje dat een soort magisch realisme naar je beeldscherm brengt. De puzzels zijn uitdagend en leuk; de atmosfeer heerlijk knullig tot ontroerend. Machinarium is een spel dat dankzij de sfeervolle beelden jong en oud uren bezighoudt.

Meeste downloads Actiespellen voor android

Meer
Machinarium

Download

Machinarium 1.0

Beoordelingen about Machinarium